Nooit te oud om te spelen

De Als Ooit expo is natuurlijk niet enkel en alleen voor kinderen en jongeren. Dat ondervonden de UCLL studenten van Sociaal-Cultureel Werk toen ze een privé rondleiding kregen en op de kop toe de visie van onze collega Lieve Claes aan de tand mochten voelen. Maar het bleef niet allemaal zo serieus eenmaal de studenten hun innerlijke kind naar boven konden brengen met het speelgoed uit de toekomst en de felgekleurde luisterpalen.

Het perfecte plaatje

Wie of wat is de perfecte leerkracht? En hoe gedraagt een perfecte leerling zich? Hierover dachten de jongeren van het Redingenhof na en ons Als Ooit doelabo deed dienst als inspiratielocatie. Tijdschriften werden naar hartenlust doorbladerd en post-its vol gekliederd met woorden als ‘Niet lui’ en ‘Wifi in het leslokaal’ … een ideaalbeeld van school, leerkracht en leerlingen verzameld in een collage.

Bende op bezoek

P1020465

De kinderen van buurtwerking Kettebende overstelpen het Als Ooit doelabo. Elke hoek van de expo kamden ze uit. Bij de werken van begeleidende kunstenaar Samuel Venderveken nam de verbeelding de bovenhand… de ene zag een diertuin terwijl de ander dinosaurussen herkende. Zelf brachten de kinderen ook iets mee naar Opek. Namelijk een grootschalige schets van hun appartement, de Kettevilla, zodat nu ook onze bezoekers mee kunnen genieten van de bonte villa.

1 2 3 Launch

Ook Windekind is aan hun laatste sessie voor Als Ooit begonnen samen met kunstenares Conny Kuilboer. De olifantenklas mocht op speurtocht doorheen het doelabo waarin ze antwoorden zochten op allerhande vragen. De leeuwenklas creëerden een mobiel van allerlei soorten wielen en de poezenklas maakten hun raket klaar voor lancering naar verre planeten. Ready for take-off… GO!

Rap klap

Onze Als Ooit expo veranderde vandaag in een heuse muziekstudio speciaal voor de kinderen van buurtwerking Kettekeet. Ze namen er samen met zangeres EME een track op over de toekomst en wat ze later willen doen en worden. Vergezeld van gloednieuwe instrumenten liet iedereen zijn of haar zeemzoete engelenstem of stoere rapskills horen. En weet je wat, het kersverse nummer kan je binnenkort beluisteren in het doelabo!

Toystories last part

P1020408

Het traject van Buren en Ketteland zit er jammer genoeg op. Samen sloten ze hun Toystories af met een rondleiding en een workshop doorheen de Als Ooit expo. Er werd op de valreep nog nieuw speelgoed ontworpen, er werden verhalenlijnen met de nieuwe action figures gecreëerd en er werden reclamebeelden bedacht en ontwikkeld. Kortom, ons doelabo is weer toegenomen in omvang dus het is zeker de moeite om nog eens terug te keren!