Buren & Ketteland

Buren werkt met de kinderen van Kinderwerking Ketteland rond rollenpatronen en gender binnen het onderwijssysteem. Op hun eerste ontmoetingsdag gaat buren op zoek naar de interesses van de kinderen. Hierna werken ze samen een artistiek plan uit met verschillende media. Het aspect samenwerking is daarbij heel belangrijk, zonder de eigenheid van elke deelnemer uit het oog te verliezen.

Samen bouwen ze aan een scène, waarop rollen gespeeld en/of uitgedragen worden. Elke geacteerde handeling activeert daarmee het bewustzijn van de spontane gedragsvormen. Door samen een scène te ontwerpen, bouwen en bespelen vervagen de grenzen tussen het spel en het leven, tussen fictie en feit.

Buren is de naam en de vorm waaronder Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht samenwerken. Hun werk gaat om met (onderling verweven) contexten van o.a. het vrouwelijke, gemeenschap, wonen, huiselijkheid, seksualiteit, (artistiek) werk, popmuziek en neoliberale fantasieën. Buren bevraagt o.a. de constructie van het beeld en de taal: ze spelen met betekenis van objecten, gaan hun lichaam inzetten als object en het beeld/de scène telkens deconstrueren.

Klik hier en volg het traject van Buren en Ketteland op de voet