Conny Kuilboer & Windekind

Conny Kuilboer werkt voor Als Ooit samen met de leerlingen van Windekind. De kinderen denken na over hun omgeving en bevragen alledaagse dingen

Daarbij is het uitgangspunt de ruimte en leefomgeving die de kinderen ervaren. Waar zijn ze verbaasd over? Wat hadden ze altijd al willen weten? De Kinderen verzamelen vragen die ze zelf gaan onderzoeken. De uitkomsten worden verwerkt in een gezamenlijk kunstwerk: Het Verwonderlabo!

Conny Kuilboer studeerde aan het Hisk in Gent en werd zo, samen met haar partner Ben Kruisdijk, bekend in België. Kuilboer maakt gebruik van een beeldtaal die tot de kinderlijke verbeelding spreekt. Met levensgrote poppen van The Pink Panther, of een opgezet ezeltje dat klaar staat voor een wereldreis. Haar uitgesproken kleurgebruik en de ‘aaibaarheid’ van materialen vormen een oeuvre dat door alle leeftijden gesmaakt wordt. Toch bezit het werk een grote artistieke waarde waarbij de schijnbaar eenvoudige vormentaal een meer gefundeerd conceptueel onderzoek in zich draagt. Tijd is een terugkerend onderwerp in Kuilboer’s werk. Tijd laat zich gelden in herinneringen, maar is ook de introspectieve tijd tijdens het mediteren. Tijd is ongrijpbaar in verhalen, maar is nodig voor een goed begrip van een narratief.

 

(Foto: Thijs De Lange)