Ivanka Annot & Miniemeninstituut

Ivanka Annot gaat met de leerlingen van 6BSO Kantoor & Verkoop van het Miniemeninstituut aan de slag. Binnen het overkoepelende thema ‘Educatie’ werken ze rond het subthema ‘De grenzeloze universiteit: iedereen is leraar en kennis is overal‘.

Met de leerlingen gaat Ivanka op zoek naar wat elk persoon weet en naar de vele vormen van kennisoverdracht. Hierbij zoomt ze uit op de gangbare docent-leerling relatie en institutionele educatie en gaat ze dieper in op vrije overdracht van kennis en kunde tussen mensen die niet gebonden is aan vorm, locatie of status.

De rode draad is de eigen passie van de leerlingen: wat vinden ze zelf geniaal? Samen maken ze een multimedia installatie waarbinnen elke leerling een ruimte heeft voor eigen werk. De leerlingen kiezen in welk medium ze hun werk maken: film, fotografie, ruimtelijk beeld of performance.

Ivanka Annot is een Nederlandse kunstenaar die zich bezighoudt met het bedenken en uitproberen van nieuwe systemen voor de maatschappij. Haar kunstwerken zijn een medium om normen te bevragen en om de wereld van onderop vorm te geven. Dit doet Ivanka zowel met solowerk als in collectieve kunstvormen waarvoor ze samenwerkt met allerlei mensen – iedereen is kunstenaar die de wereld om zich heen vorm geeft.