Luanda Casella & Redingenhof

De jongeren van 3 en 4 Publiciteit van Redingenhof werken vaak met taal en communicatie in hun studie. Maar met Luanda Casella trekken ze de gekende registers open. In een eerste ontmoeting staan de ervaringen van de leerlingen en hun relatie met woorden voorop. Samen denken ze na over het belang van taal in hun educatie en dagelijkse leven.

Aan de hand van hun eigen referentiekader en de nieuwe insteek van Luanda vertellen de leerlingen hun eigen verhaal. Dat kan individueel en collectief, in spoken word of geschreven. De leerlingen spelen met taal en woorden, hun betekenis en vorm en hoe ze deze elementen kunnen gebruiken om hun eigen narratief te scheppen.

Luanda Casella is een Braziliaanse schrijfster en professionele performer die sinds 2006 in België woont en werkt. Ze heeft verschillende monologen en voorstellingen ontwikkeld, die te zien waren op podia als De Singel, Kortrijkse Schouwburg, Beursschouwburg, Campo, FLAM Amsterdam. Samen met de Nederlandse jazzband Electric Barbarian toerde ze internationaal. Luanda is docent aan de Luca School of Arts en geeft regelmatig schrijfworkshops in organisaties als Workspace Brussels en Urban Woorden. Momenteel ontwikkelt Luanda haar solovoorstelling “Short of Lying” en werkt ze aan het project “The Guardians of Sleep” van David Weber-Krebs.