Michiel Vandevelde & Heilig Hart Heverlee

Michiel Vandevelde stelt de school als vaststaand gebouw in vraag. Hij gaat in gesprek met de jongeren van de Kunstrichting Heilig Hart Heverlee en onderzoekt hoe zij een klaslokaal en de schoolomgeving ervaren.

Michiel introduceert het idee van een nomadische school. Dit is een school die steeds in nieuwe omgevingen terecht komt waarbij je fenomenen niet enkel in een klaslokaal onderzoekt maar dichter bij het onderwerp van discussie gaat. Door het bouwen van een verplaatsbaar klas-paviljoen, staan de kunstenaar en leerlingen stil bij wat de essentie is van een school en wat het belang is van omgeving bij leren.

Michiel Vandevelde (België, 1990) begon zijn danscarrière op jonge leeftijd bij het Leuvense gezelschap fABULEUS. Sinds zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2012 bouwt hij een praktijk uit als choreograaf, curator, schrijver. Hij maakt deel uit van het artistieke team van Bâtard festival (Brussel) en Extra City Kunsthal (Antwerpen), en van de redactie van podiumkunsten-tijdschrift Etcetera. Van 2017 tot 2021 is Michiel Vandevelde artist-in-residence in het Kaaitheater.

(foto: Clara Hermans)