Samuel Vanderveken & Kettebende

Samuel Vanderveken nodigt de kinderen van kinderwerking de Kettebende uit om hun eigen omgeving op een nieuwe wijze te ervaren. Hoe zouden we dagelijkse objecten op een andere manier kunnen gebruiken? Plots kunnen drie rugzakken veranderen in een kameel, of transformeert een pen in een ballerina.

Kinderen hebben van nature een grote verbeelding maar verliezen deze blik vaak in het klassieke onderwijssysteem. Samuel stimuleert hen om vanuit hun omgeving nieuwe beelden te maken door kleine en grote sculpturen te creƫren. Door een object maar een klein beetje te veranderen, kan het zijn originele functie verliezen en iets compleet anders worden.

Samuel Vanderveken studeerde grafisch ontwerp en schilderkunst in Gent en Nottingham. Hij woont en werkt momenteel in Brussel. Hij maakt kleurrijke werken die het midden houden tussen vrije abstractie en de strip/comic-cultuur, met een thematiek die vaak rond het absurde draait. Vanderveken toonde eerder werk in De Garage Mechelen, Kusseneers Gallery Brussel, Het Paviljoen Gent, MSK Gent en S.M.A.K. Gent.

Klik hier en volg het traject van Samuel en de Kettebende op de voet